Questo sito non utilizza cookie di profilazione. Questo sito consente anche l'nvio di cookie di profilazione "terze parti". Il link all'informativa estesa contiene le seguenti indicazioni: uso dei cookie tecnici e analytics, possibilità di scegliere quali specifici cookie autorizzare, possibilità di negare il consenso all'installazione di qualunque cookie. La prosecuzione della navigazione comporta la prestazione del consenso all'uso dei cookie e la dichiarazione di aver preso visione dell'informativa estesa.

Islamic Centre

Stuttgart
Nov. 2017
Veit Mueller

Conversion of a small factory in Mosque and Islamic Centre for the Albanian community in Stuttgart. The existing modernist production building did not suited well to the new function it is going to host and a a complete new planning and restyling was required with a minimum budget.
The main idea is the hug as the concept sketch explains.  A semi transparent new facade in form of solid and grill panels hugs te building at the 1st and 2nd floor while an interior cladding with curved corners hugs the worshippers inside the prayer hall and realign the room in direction of Mekka.